Ce sunt ridurile?

RIDURILE DE EXPRESIE

Ridurile sunt expresia plierii repetate a pielii si apar ca urmare a contractiei muschilor. Primele riduri de expresie pot fi vizibile, de obicei, in jurul varstei de 30 de ani. Pe masura trecerii timpului acestea se adancesc, se alungesc si pot fi din ce in ce mai usor remarcate in repaos. 
Ridurile de pe chipul nostru sunt de 2 tipuri: statice, adica ridurile formate prin pierderea elasticitatii pielii, scaderea nivelului de hidratare, expunerea prelungita la soare ("ridurile de varsta"), respectiv dinamice, asa-numitele "riduri de expresie.


TRATAMENTUL RIDURILOR CU BOTOX,VISTABEL, DYSPORT

Dysport actioneaza NUMAI asupra ridurilor dinamice, in special asupra celor din etajul superior al fetei. Cu BOTOX, VISTABEL,Dysport se obtin rezultate foarte bune asupra ridurilor de pe frunte, dintre sprancene, ridurilor "laba gastii", ridurilor de pe gat. Dupa tratamentul cu BOTOX, VISTABEL,Dysport ridurile de expresie dispar, iar chipul devine mai luminos si mai destins, expresiile negative sunt diminuate, contribuind la cresterea încrederii si a imaginii personale.
Comparativ cu alte metode antirid, BOTOX, VISTABEL,Dysport  trateaza ridurile prin indepartarea cauzei care le-a produs. Astfel, Dysport intrerupe transmiterea impulsului nervos de la nerv la muschi. Muschii asupra carora actioneaza se relaxeaza. Muschiul nu se mai contracta, iar pielea ramane neteda. 
Metoda de tratament este rapida si nedureroasa. BOTOX, VISTABEL,Dysport este injectat direct si usor in mai multe locuri cu ajutorul unui ac foarte fin, prin punctionarea delicata a muschilor respectivi. Nu necesita anestezie locala, iar tratamentul nu lasa urme si permite reluarea imediata a activitatilor cotidiene. Sedinta de aplicare dureaza intre 15 si 40 de minute, tratamentul fiind inclus in categoria "lunch time therapies" ("terapii ce pot fi facute in pauza de pranz"). Se poate efectua in orice anotimp. Metoda de aplicare este rapida, usor de suportat si nedureroasa. Tratamentul se efectueaza in ambulator si nu este nevoie de pregatire medicala prealabila. Efectul apare la 2-7 zile dupa injectare si se mentine 3-6 luni. Repetarea procedurii poate prelungi efectul pana la aproape 1 an. Rezultatul tratamentului cu BOTOX, VISTABEL,Dysport poate fi amplificat prin asocierea acestuia cu alte metode de inlaturare a ridurilor (peeling chimic sau laser, etc.).

TOXINA BOTULINICĂ ȘI RIDURILE 

Cea mai mare grijă a omului modern nu este stabilitatea financiară sau cariera, ci frica de momentul acela când începem să observăm o altă persoană în oglindă. Atunci când, în locul persoanei tinere pline de viață care radiază de o frumusețe naturală, apare o persoană matură, experimentată, dar care aduce cu ea și liniile fine ale vârstei pe chip. Deși poate tindeți să credeți că acest lucru este valabil doar în cazul femeilor, trebuie să știți că și bărbații au aceste griji (fie că recunosc sau nu). Ridurile sunt primul semn al trecerii anilor, iar noi toți am opri timpul în loc cu orice preț!

Ridurile de pe chipul nostru sunt de 2 tipuri: cele statice, care se formează în urma contracției repetate a mușchilor, datorită pierderii elasticității pielii, lipsei de hidratare sau expunerii prelungite la soare ("ridurile de varsta") și cele dinamice, asa-numitele "riduri de expresie. Primele care apar sunt cele de expresie, din jurul gurii, a ochilor, sau pe frunte, iar cu timpul acestea se transformă în riduri de vârstă. Acestea apar de regulă în apropierea vârstei de 30 de ani, iar odată cu trecerea timpului se adâncesc și devin din ce în ce mai vizibile.  În acest moment, mulți din noi rămânem triști în fața oglinzii, încercăm fără oprire creme anti-rid și agățăm nostalgici pe perete o fotografie din acea perioadă, când această grijă nu exista pentru noi, pentru a ne simți din nou tineri și frumoși.
Câțiva dintre noi știu, însă, că ridurile pot dispărea de fapt foarte ușor, cu minim de durere, dar mai ales cu rezultate foarte vizibile.

Tratamentul  cu Toxina botulinică se realizează pentru ridurile de pe frunte, din jurul ochilor, de la colțul gurii sau dintre sprâncene, printr-o procedură foarte simplă care alungă ridurile de expresie și readuce luminozitatea și elasticitatea tenului.
Toxina botulinică este o proteină produsă de bacteria  numită Clostridium botulinum. Principalul mecansim prin care acționează ea este inhibarea transmiterii impulsului nervos la muschii faciali, producând o "paralizie" temporară a zonei problematice.

În ce constă tratamentul antirid cu Toxină botulinică BOTOX/VISTABEL/DYSPORT?

Comparativ cu alte metode antirid, BOTOX, VISTABEL, Dysport  tratează ridurile prin îndepărtarea cauzei care le-a produs, și anume întreruperea transmiterii impulsului nervos de la nerv la mușchi.  Mușchii asupra cărora acționează tratamentul, se relaxează, iar pielea rămâne netedă. Serul este injectat direct și ușor cu ajutorul unui ac foarte fin, prin puncționarea delicată a mușchilor  din zonele problematice, fără a fi nevoie de anestezie locală. Ședințele de aplicare durează între 15 și 40 de minute, în funcție de nevoile și particularitățile fiecărei persoane.
Efectele tratamentului se observă după 2 și până la 7 zile de la injectare, în funcție de profunzimea ridurilor și se mențin până la 6 luni, fără a fi nevoie de repetarea procedurii în acest timp. Pentru a menține rezultatele până la un an, se poate repeta tratamentul, iar pentru amplificarearea rezultatelor, se poate apela și la laser sau peeling chimic.